Ambulante begeleiding

Als je zelfstandig woont en wat ondersteuning kunt gebruiken, is ambulante woonbegeleiding een mogelijkheid. Je krijgt een vaste begeleider, die regelmatig bij je thuis komt. Samen spreek je af wat jij nodig hebt. Vaak komen we in het begin langer of vaker langs, maar dit kan verschillen van persoon tot persoon en van tijd tot tijd. Soms loopt alles op rolletjes, soms heb je wat meer ondersteuning nodig. De begeleiding is op maat en we bespreken regelmatig aan welke doelen jij wil werken.

Doelen zijn voor iedereen weer anders. Hier zijn enkele voorbeelden:

Duur van de Ambulante Begeleiding

De ambulante begeleiding is op maat en de duur hangt af van jouw voortgang en behoeften. We hebben regelmatig een tussenevaluatie, waar soms ook de indicatiesteller bij betrokken wordt. Zodra je het gevoel hebt dat je zelfstandig verder kunt, wordt de begeleiding afgebouwd.

Financiering

Individuele (ambulante) begeleiding wordt meestal gefinancierd vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Wij zijn hiervoor gecontracteerd bij de gemeente Groningen.
Bij het Wij-team van je wijk kun je een indicatie aanvragen. Ook is het Wij-team betrokken bij evaluaties en verlenging van een indicatie.

Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent en int een eigen bijdrage. Voor meer informatie kunt je kijken op de website hetcak.nl.

Ben je klaar om de reis bij De Questcoach te beginnen?

Neem vandaag nog contact met ons om meer te weten te komen en hoe je je kunt aanmelden.