Dagbesteding

Dagbesteding bij De Questcoach is meer dan alleen een tijdsbesteding – het is een kans om te ontdekken, leren en groeien. We bieden een veilige en ondersteunende omgeving waar je je talenten kunt ontdekken en nieuwe vaardigheden kunt leren, op jouw eigen tempo en op jouw eigen manier.

Wat je wilt leren in de dagbesteding is voor iedereen verschillend. Voor de één is het ontwikkelen van arbeidsvaardigheden en het voorbereiden op mogelijk werken bij een werkgever, voor een ander is het een gezonde dagstructuur, voor een derde is het aanboren van nieuwe interesses en mogelijkheden, etc.

We bespreken samen wat je bij ons gaat doen en wat je wilt leren. Er is altijd een begeleider aanwezig die je de weg wijst en die je raad kan geven. Weet je nog niet wat je wilt doen? Dan gaan we dat samen onderzoeken. Het is fijn als je iets kunt doen waar je hart ligt, waar je plezier in hebt.

Voorbeelden van mogelijke doelen zijn

Wat kun je bij ons doen?

Ons pand aan de Narvikweg biedt veel ruimte. Aan de voorkant hebben we een kantine en een kantoor. Daarachter, in en rond onze loods kan worden gesleuteld, gelast en getimmerd.

Voorbeelden van projecten en mogelijkheden

Je leert van je begeleider. Je kunt vragen hoe je je werk aanpakt, wat slim is, hoe je begint, wat de volgorde van werken is. Je leert technieken, met gereedschap werken, veilig te werken voor jezelf en anderen. Je leert hoe je het vindt om een opdracht te krijgen.

Op de dagbesteding van de Questcoach kom ik weer tot mijn recht

Een tijdje terug wist ik niet goed wat ik wilde. Toen hoorde ik van de Questcoach en hun dagbesteding. Naast werken met hout kon ik onder andere leren lassen en bijvoorbeeld sleutelen aan brommers. Dat klonk goed en ik dacht, ‘laat ik het gewoon proberen’. 

In het begin was het moeilijk en maakte ik veel fouten. Maar de begeleiders stelden mij gerust en vertelden mij hoe ik van mijn fouten juist kon leren. Dat heeft mij het vertrouwen gegeven om door te blijven gaan. 

Inmiddels heb ik al heel veel verschillende dingen gemaakt en lukt het me steeds beter om projecten van begin tot eind te overzien. Ik heb niet alleen veel over klusdingen geleerd, maar ook over mezelf. Dankzij de Questcoach heb ik nu iets dat ik graag doe en waar ik goed in ben. 

Sander (31), allround klusser bij de Questcoach

Financiering

Individuele (ambulante) begeleiding wordt meestal gefinancierd vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Wij zijn hiervoor gecontracteerd bij de gemeente Groningen.

Bij het Wij-team van je wijk kun je een indicatie aanvragen. Ook is het Wij-team betrokken bij evaluaties en verlenging van een indicatie.

Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent en int een eigen bijdrage. Voor meer informatie kunt je kijken op de website hetcak.nl

Ben je klaar om de reis bij De Questcoach te beginnen?

Neem vandaag nog contact met ons om meer te weten te komen en hoe je je kunt aanmelden.